Vendet e BE-së bien dakord për paketën e re të sanksioneve ndaj Rusisë

Vendet e BE-së bien dakord për paketën e re të sanksioneve

Vendet anëtare të BE-së kanë rënë dakord për një paketë të re sanksionesh ndaj Rusisë, njoftoi sot presidenca belge e BE-së.

Raundi i fundit i masave ndëshkuese siguron masa të reja dhe rrit ndikimin e sanksioneve ekzistuese duke mbyllur zbrazëtitë”, thuhet në një deklaratë.

Belgjika kryesoi bisedimet për raundin e ri të sanksioneve si mbajtësja aktuale e presidencës së rradhës të BE-së.

Diplomatët në Bruksel kanë përmendur gjithashtu shqetësimet gjermane për rregullimin e biznesit dhe kërkesat për ndryshime si arsyen kryesore të sanksioneve të reja të BE-së ndaj Rusisë.

EMISIONET