Ukraina mund të marrë disa armë nga SHBA deri më 9 maj

Ukraina mund të marrë disa armë nga SHBA deri më 9 maj

Shtëpia e Bardhë beson se do të jetë në gjendje të përshpejtojë njëfarë ndihme për Ukrainën përpara 9 majit, por nuk ka gjasa që të gjitha armët amerikane në paketë të dorëzohen deri atëherë, tha një zyrtar i lartë i administratës për NatSec Daily.

“Kjo varet nga aftësia. Disa gjëra janë më të lehta për t’u transituar dhe disa të tjera jo, “tha zyrtari, i cili la anonimitetin për të diskutuar diskutimet e brendshme. “Disa ndihma, si predha artilerie … do të hyjnë, por gjëra të tjera mund të kërkojnë më shumë kohë.”

Për shembull, municionet për Sistemin e Raketave të Artilerisë së Lëvizshmërisë së Lartë mund të dërgohen relativisht shpejt sepse nuk ka sasi të mëdha, ndërsa artikuj si artileria 155 mm mund të duhet më shumë kohë pasi të mbërrijnë në Ukrainë për të arritur në vijat e frontit. Pavarësisht, Shtëpia e Bardhë nuk beson se është një gjë e sigurt që Rusia do të jetë në gjendje të marrë Chasiv Yar në të ardhmen e afërt.

“Ekziston gjithmonë shqetësimi, se linjat mund të prishen në çdo moment, dhe kjo gjithashtu mund të jetë për shkak të çështjeve morale,” tha zyrtari. “Ne mendojmë se kjo ndihmë ushtarake dhe mesazhi që ajo dërgon do të ndihmojë vërtet me këtë.”

EMISIONET