Tha se sulmi me 20 viktima ishte mashtrim, Alex Jones duhet t’i paguajë 49.3 mln $ familjes së 6-vjeçarit

Tha se sulmi me 20 viktima ishte mashtrim, Alex Jones duhet t’i

Teoricieni i konspiracionit amerikan Alex Jones është urdhëruar të paguajë 49.3 milionë dollarë dëmshpërblim pasi tha se sulmi me armë në një shkollë në vitin 2012 ishte një mashtrim.

Një juri në Teksas vendosi që drejtuesi i radios duhet të paguajë 45.2 milionë dollarë si ndëshkim, si dhe 4.1 milionë dollarëve shtesë si dëmshpërblim.

Gjyqi dyjavor i shpifjes u hap nga prindërit e një fëmije të vrarë në sulm. Njëzet fëmijë dhe gjashtë të rritur u vranë në Sandy Hook në Connecticut.

Padia u ngrit nga Scarlett Lewis dhe Neil Heslin, prindërit e ndarë të 6-vjeçarit Jesse Lewis, i cili vdiq në të shtënat në shkollën fillore.

Paditësit - të cilët thanë se kishin duruar ngacmime dhe shqetësime emocionale për shkak të keqinformimit të themeluesit të Infowars - kishin kërkuar 150 milionë dollarë.

Dëmet kompensuese të lëshuara të enjten kishin për qëllim të mbulonin kostot aktuale për familjen të shkaktuara nga shpifja e Jones, si sigurimi privat që ata morën gjatë gjyqit nga frika e një sulmi nga ndonjë mbështetës i Jones.

Dëmet ndëshkuese kanë për qëllim të veprojnë si parandalues ​​dhe të ndalojnë Jones të përsërisë shkeljen e tij.

“Ne kërkojmë që të dërgoni një mesazh shumë, shumë të thjeshtë dhe ai është: Ndaloni Alex Jones”, tha një avokat i prindërve në gjykatë të premten.

Më herët të premten, një ekonomist i punësuar nga prindërit dëshmoi se Jones, marka e tij mediatike Infowars dhe kompania mëmë Free Speech Systems vlejnë deri në 270 milionë dollarë.

Bernard Pettingill i tha gjykatës se të dhënat tregojnë se Jones tërhoqi 62 milionë dollarë për veten e tij nga kompania e tij në vitin 2021 ndërsa problemet e tij ligjore u rritën.

EMISIONET