Të shtëna me breshëri në Suvo Dol, afër Mitrovicës

Të shtëna me breshëri në Suvo Dol, afër Mitrovicës

Sulmues të panjohur sonte kanë gjuajtur një breshëri në ajër në fshatin shumëetnik Suvi Do afër Mitrovicës Veriore, ku vetëm pak ditë më parë u rrah pesëmbëdhjetëvjeçari Lazar Milutinoviq.

Siç ka thënë për Politikën përfaqësuesi i serbëve në Suvo Dol, Miço Kragoviq, të shtënat kanë shqetësuar banorët e pjesës së sipërme të fshatit, i cili është i banuar ekskluzivisht me serbë.

“Sonte pas orës 17:00 është qëlluar në ajër nga një veturë në lëvizje, e cila ka shqetësuar serbët vendas dhe është një formë tjetër e presionit psikologjik ndaj nesh. Ndërsa dolëm me vrap nga shtëpitë, automjeti u zhduk në errësirë ​​me shpejtësi të madhe në drejtim të pjesës së poshtme të fshatit. Nuk kanë kaluar as pesë ditë dhe ne jemi sërish në objektiv. Llazari, një djalë 15-vjeçar, u rrah vetëm pse ishte fëmijë serb. “Katër prej tyre e kanë rrahur dhe dyshohet se një shqiptar është dërguar në paraburgim”, ka thënë Kragoviq.

Në fshatin Suvi Do afër Mitrovicës Veriore, autorë të panjohur vazhdimisht kanë thyer xhamat dhe dyert e klinikës dhe kanë shkruar grafite shqetësuese në gjuhën shqipe.

Rreth 250 serbë jetojnë në fshatin multietnik Suvi Do.

EMISIONET