Studimi: Fëmijët po humbasin rreth një natë gjumë çdo javë për të kontrolluar rrjetet sociale

Studimi: Fëmijët po humbasin rreth një natë gjumë

Fëmijët e vegjël mund të humbasin rreth një natë gjumi çdo javë për shkak të përdorimit të tepërt të mediave sociale, sugjeron një studim i fundit.

Studiuesit në Universitetin De Montfort (DMU) në Leicester, ka kryer një anketë me 60 fëmijë, të gjithë dhjetë vjeç, nga shkollat ​​e qytetit.

Gati 70% e grupit thanë se përdornin mediat sociale për më shumë se katër orë në ditë, me dy të tretat që thanë se e përdornin atë në orët para gjumit. 12.5% ​​e fëmijëve të anketuar zgjoheshin natën për të kontrolluar njoftimet e tyre.

Mes tyre, ata merrnin mesatarisht 8.7 orë gjumë çdo natë, më pak se nëntë deri në 11 orë të rekomanduara për grupmoshën e tyre. Kjo do të thoshte se, gjatë një jave, ata humbnin mesatarisht një natë gjumë në javë.

Lektori i psikologjisë John Shaw, i cili drejton studimin, tha se fëmijët e shkollave fillore duhet të kenë nga nëntë deri në 11 orë në natë.

“Rrjetet sociale po ndikojnë drejtpërdrejt në gjumin e tyre. Ata duan të dinë se çfarë po bëjnë miqtë e tyre dhe nëse nuk jeni në linjë kur diçka po ndodh, kjo do të thotë se nuk jeni duke marrë pjesë në të. Nëse jeni në ankth, keni më shumë gjasa të jeni në mediat sociale.”

EMISIONET