Si një formë hëne në syrin tuaj mund të jetë shenjë e një vrasësi të heshtur

Si një formë hëne në syrin tuaj mund të jetë

Rritja e niveleve të kolesterolit është një nga shkaqet kryesore të sëmundjeve të zemrës.

Dhe me këtë gjendje që prek gati 40 për qind të popullsisë së Mbretërisë së Bashkuar - kjo nuk është diçka që ne mund ta injorojmë.

Për shumicën e njerëzve fajësohen faktorët e stilit të jetesës si dieta e varfër, por për disa, gjenetika mund të shkaktojë gjithashtu kolesterol të lartë, i cili njihet si hiperkolesterolemia familjare (FH).

Kolesteroli është një substancë që gjendet në yndyrna që nevojitet për të ndërtuar qeliza të shëndetshme, sipas NHS .

Kur kolesteroli grumbullohet në enët e gjakut, mund të shkaktojë bllokim të dhimbshëm.

Shumë njerëz me kolesterol të lartë nuk e dinë se e kanë këtë gjendje derisa të testohen ose të vuajnë nga disa probleme shëndetësore të lidhura.

Një shenjë është një formë gjysmë hëne që formohet në sy.

Qendrat  për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve  (CDC), e përshkroi këtë si: "Një ngjyrë gri e bardhë në formën e një gjysmë hëne në pjesën e jashtme të kornesë".

Ajo thotë se kjo ndodh kur kolesteroli shtesë grumbullohet në trup.

EMISIONET