Shpërthen bakteri në shkollën fillore, vdes një nxënës tjetri në spital

Shpërthen bakteri në shkollën fillore, vdes një

Një fëmijë ka vdekur dhe një tjetër është dërguar në spital pas shpërthimit të një bakteri në një shkollë fillore në Surrey.

Nxënësit në shkollën fillore të Kishës Ashford të Anglisë besohet të jenë në të njëjtin grup.

Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar tha se fëmijët morën infeksionin streptokok të grupit A invaziv (iGAS). Nxënësve dhe stafit të shkollës po u jepen antibiotikë.

Fëmija që vdiq besohet të jetë gjashtë vjeç. Fëmija tjetër po shërohet.

Rastet e infeksionit, i cili nganjëherë quhet strep A, janë rritur së fundmi pas lehtësimit të kufizimeve për Covid.

Streptokoku A është një infeksion bakterial shumë ngjitës që mund të jetë jashtëzakonisht serioz, megjithëse është i trajtueshëm me antibiotikë.

Simptomat përfshijnë një skuqje, dhimbje fyti, faqe të skuqura dhe gjuhë të fryrë,  e njohur si 'gjuhë luleshtrydhe' për shkak të pamjes së saj.

Trajtimi i hershëm me antibiotikë është i rëndësishëm pasi ndihmon në reduktimin e rrezikut të komplikimeve dhe përhapjen e infeksionit te të tjerët.

EMISIONET