Shokohet vizitorja, shkon të bëjë foto me balenën po shikon trajneren e vdekur në gojën e saj

Shokohet vizitorja, shkon të bëjë foto me balenën po shikon

Një vizitore e Seaworld kujtoi momentin e tmerrshëm që shkoi për të bërë një foto të një orke kur pa një trajner të vdekur në gojën e saj.

Dawn Brancheau u tërhoq zvarrë në ujë nga flokët e saj dhe u godit brutalisht për vdekje nga balena famëkeqe vrasëse Tilikum.

40-vjeçarja u copëtua nga orka “psikotike”, e cila vrau dy persona të tjerë gjatë 30 viteve të robërisë.

Videoja e marrë në minutat para tragjedisë tregon Dawn duke performuar me Tilikum - i cili peshonte gjashtë tonë dhe ishte 7 m e gjatë - përpara një turme në SeaWorld.

Susanne De Wit, një turiste nga Holanda, ishte dëshmitare e asaj që ndodhi dhe dha një deklaratë para hetuesve.

Pas drekës rreth orës 13:30 ajo tha se shkoi në një zonë shikimi ku i thanë se Tilikum do të vinte për foto.

Susanne thotë se mori pjesë në ngjarjen "Dreka me Shamu" duke iu referuar emrit të skenës që SeaWorld u dha orkave të shumta.

Shokohet vizitorja, shkon të bëjë foto me balenën po shikon

Ditën që ajo e vizitoi, programi u realizua nga balena Tilikum, por ajo i referohet si Shamu në deklaratën e dhënë.

“Ata na thanë se ai po luante me trajnerin. Papritur pashë Shamu duke kapur trajneren nga supi dhe duke e tërhequr poshtë në ujë pranë dritares. Nuk dukej normale. Ishte e frikshme. Ajo ishte shumë e egër me trajnerin ende në gojë. Bishti i balenës ishte shumë i fortë në ujë. Udhërrëfyesi na nxori jashtë dhe pati një alarm të plotë. Më pas i pamë të hidhnin një rrjetë në ujë. Balena ishte poshtë. Ne nuk e pamë trajnerin në këtë pikë.”

Susanne u intervistua gjithashtu nga një detektiv nga zyra e Sherifit dhe detajet e tmerrshme ishin pjesë e raportit të tyre për vdekjen e Dawn.

Balena po e mbante trajneren nga supi dhe qafa dhe Susanne De Wit mund të shihte këmbët e trajnerit.

“Ajo po tundte trajnerin dhe po lëvizte jashtëzakonisht shpejt,” tha ajo.

Shokohet vizitorja, shkon të bëjë foto me balenën po shikon

EMISIONET