SHBA, Senati shmang në minutën e fundit mbylljen e qeverisë federale për 45 ditë

SHBA, Senati shmang në minutën e fundit mbylljen e qeverisë

Senati amerikan miratoi një masë emergjente të shtunën mbrëma që do t’i lejonte qeverisë federale të vazhdonte të financohej përkohësisht, vetëm tre orë para mbylljes, pezullimi i funksionimit të shërbimeve të ndryshme publike, do të vinte teknikisht pa punë mijëra punëtorë dhe do të ndërpresë ndihmën ushqimore për disa përfitues, ndër të tjera.

Në një kthesë të minutës së fundit, Dhoma e Përfaqësuesve miratoi më parë tekstin e propozuar nga një ekzekutiv republikan për të shmangur bllokimin.

Masa u miratua nga 88 senatorë – 9 votuan kundër – duke parandaluar në ekstrem të ashtuquajturin mbyllje për 45 ditë.

EMISIONET