Rusët pretendojnë se mbi 140 mercenarë britanikë janë vrarë në luftën në Ukrainë

Rusët pretendojnë se mbi 140 mercenarë britanikë janë

Rusia pretendoi sot se 141 mercenarë britanikë janë vrarë në luftën në Ukrainë .

Shifrat erdhën nga ministria ruse e mbrojtjes pa emra apo prova të qarta se si janë llogaritur numrat.

Britania shihet si e treta midis vendeve evropiane për sa i përket numrit të vdekjeve midis luftëtarëve të huaj .

Rreth 436 mercenarë mbërritën nga Britania e Madhe që nga fillimi i luftës më 24 shkurt dhe 141 vdiqën, pohoi ministria e drejtuar nga aleati i ngushtë i Vladimir Putinit , Sergei Shoigu.

Gjithsej 1,837 mbërritën nga Polonia me 643 të dyshuar të vrarë.

Rreth 505 “mercenarë” mbërritën nga Rumania, me 156 të vrarë, thonë rusët.

EMISIONET