Rumania: Moska ka shkelur hapësirën tonë ajrore

Rumania: Moska ka shkelur hapësirën tonë ajrore

Rumania ka raportuar shkelje të mundshme të hapësirës së saj ajrore gjatë sulmeve të natës nga dronët rusë në infrastrukturën e Ukrainës fqinje.

“Banorët e komunave Tulcea dhe Galati u alarmuan pas zbulimit të grupeve të dronëve që po shkonin drejt territorit ukrainas pranë kufirit rumun”, tha Ministria e Mbrojtjes në një deklaratë.

“Sistemi i vëzhgimit të radarit tregoi një hyrje të mundshme të paautorizuar në hapësirën ajrore kombëtare, me një sinjal të zbuluar në një rrugë drejt bashkisë së Galatit”, thuhet në deklaratë.

Ministria e Mbrojtjes tha se deri më tani asnjë objekt nuk duket të ketë rënë në territorin rumun, por kërkimet do të vazhdojnë.

Rreth mesnatës, banorët e Galatit dhe Tulceas, të cilët shohin pamjen nga porti i Renit në Ukrainën jugore përtej Danubit, morën një alarm që u kërkonte të strehoheshin.

Masat paralajmëruese u hoqën rreth dy orë më vonë.

Në fillim të këtij muaji, ushtarët rumunë ndërtuan strehimore për sulmin ajror për të mbrojtur banorët e fshatit lindor rumun të Plauru, pasi në zonë u gjetën fragmente dronësh.

EMISIONET