Reuters: SHBA do të vendosë sanksione ndaj grupit izraelit që sulmoi autokolonat e ndihmave në Gaza

Reuters: SHBA do të vendosë sanksione ndaj grupit izraelit që

Uashingtoni do të vendosë sanksione ndaj një grupi izraelit për sulmin ndaj autokolonave të ndihmave humanitare të destinuara për civilët në Gaza, thanë zyrtarët amerikanë për Reuters, një lëvizje që synon personat që kërcënojnë perspektivat për paqen mes izraelitëve dhe palestinezëve.

Sanksionet do të synojnë Tsav 9, një grup me lidhje me rezervistët e ushtrisë izraelite dhe kolonët hebrenj në Bregun Perëndimor të pushtuar nga Izraeli, për aktivitete duke përfshirë bllokimin dhe dëmtimin e dërgesave të ndihmave.

Palestinezët kanë pasur dëshpërimisht nevojë për ndihmë ndërsa Izraeli vazhdon pushtimin dhe bombardimet e tij tetë mujore, të cilat kanë vrarë të paktën 37,000 njerëz, sipas ministrisë së shëndetësisë të territorit. Izraeli është përballur gjithashtu me akuza për bllokimin e ndihmave, të cilat ai i ka mohuar vazhdimisht.

Sanksionet financiare do të vendosen sipas një urdhri ekzekutiv për dhunën në Bregun Perëndimor të nënshkruar në shkurt, i cili më parë ishte përdorur për të vendosur kufizime financiare ndaj kolonëve hebrenj të përfshirë në sulmet ndaj palestinezëve, si dhe një grup militant palestinez.

EMISIONET