Rekord historik i konfiskimeve të kokainë për vitin 2021 në Itali: 20 ton në një vit

Rekord historik i konfiskimeve të kokainë për vitin 2021 në

Rekord historik i kapjeve të kokainës në vitin 2021, me rreth 20 tonë konfiskuara nga policia nga duart e trafikantëve të drogës.

Rritja në përqindje krahasuar me një vit më parë është 47,66% dhe tendenca e muajve të parë të 2022 duket se konfirmon rritjen e ndjeshme të vëllimeve të vjedhura nga tregu i paligjshëm.

Kjo është ajo që bëhet publike nga raporti vjetor i Drejtorisë Qendrore të Shërbimeve të Drogës.

Konfiskimet e drogës janë në rritje: nga 59 ton në 2020, u rrit në 91 ton në 2021, me një përqindje rritje prej 54,04%, e cila, për shkak të rritjes së ndjeshme të konfiskimeve të kokainës dhe derivateve të kanabisit, është rezultati i katërt më i lartë që nga viti 2000.

Konfiskimet e "drogës për përdhunim" u trefishuan - Në vitin 2021, krahasuar me një vit më parë, janë trefishuar konfiskimet e Gbl (90 litra) dhe ato të Ghb (5 litra), dy qetësuesit e fuqishëm të njohur edhe si “droga për përdhunimin”, që shpesh shiten përmes faqeve të shitjeve online.

Janë kapur gjithashtu 32 substanca të reja psikoaktive, nga të cilat pesë nuk janë identifikuar kurrë më parë në Itali, të prodhuara për të shmangur kontrollet, sepse nuk janë përfshirë në tabelat ndërkombëtare, ndërsa në Amerikë janë përgjegjëse për dhjetëra mijëra vdekje nga mbidoza.

Konfiskimet e kanabisit janë dyfishuar - Nga ana tjetër, konfiskimet e drogave me prejardhje nga kanabisi janë dyfishuar krahasuar me vitin e kaluar: si hashash (+ 113%) dhe marijuanë (+ 135%), ndërsa ka pasur një ulje të numrit të bimëve të vjedhura (-27, 51%).

Pas një rënieje në tre vitet e fundit, niveli i konfiskimeve arriti në 67.7 ton në vitin 2021, pak më poshtë mesatares së dekadës së fundit (rreth 77 ton).

Kanabisi mbetet droga më e kapur në vend, duke përfaqësuar mbi dy të tretat (67.7 ton) të të gjithë drogave të identifikuara (91 ton) nga policia.

EMISIONET