Presidentit egjiptian: Komuniteti ndërkombëtar duhet t’i japë fund rrethimit izraelit

Presidentit egjiptian: Komuniteti ndërkombëtar duhet t’i

Komuniteti ndërkombëtar duhet t’i japë fund “rrethimit izraelit” në Rripin e Gazës. Apeli vjen nga presidenti egjiptian Abdel Fattah al-Sisi, në Pekin për takimin ministror të Forumit të Bashkëpunimit Kinë-Shtet Arabe.

“I bëj thirrje komunitetit ndërkombëtar që të ofrojë menjëherë ndihmë humanitare afatgjatë për Rripin e Gazës dhe t’i japë fund rrethimit izraelit”, tha Sisi, duke bërë thirrje për ndalimin e “çdo përpjekjeje për të detyruar palestinezët të largohen nga toka e tyre”.

Për presidentin egjiptian, nuk ka “asnjë rrugë drejt paqes dhe stabilitetit në rajon” që është e pavarur nga një “qasje globale ndaj çështjes palestineze”, ajo që nevojitet – nënvizoi ai – është një “angazhim serioz dhe i menjëhershëm ndaj dy zgjidhje shtetërore dhe njohja e të drejtës legjitime të palestinezëve për një shtet të pavarur”.

EMISIONET