Peshku i vogël i Amazonës mund të zhduket menjëherë pasi u gjet

Peshku i vogël i Amazonës mund të zhduket menjëherë

Dy lloje të reja peshqish shumëngjyrëshe  janë gjetur në pellgun e Amazonës në Brazil dhe ata tashmë janë në rrezik të zhdukjes.

Peshqit i përkasin një nënfamiljeje të quajtur Darters të Amerikës së Jugut.

Një specie, Poecilocharax calipterus, dallohet nga pendët e saj të gjata, me ngjyrë të kuqe-portokalli dhe një njollë të errët në fund të bishtit.

Lloji tjetër i ri, Poecilocharax rhizophilus  ka një gjatësi 2 centimetra. Është në ngjyrë të verdhë të ndezur me një shirit të zi përgjatë krahëve dhe ka një bark prej argjendi në të bardhë.

Një nga anëtarët pjesë e studimit Murilo Pastana, një studiues postdoktoral në Muzeun Kombëtar Smithsonian të Historisë Natyrore në Uashingto tha se "Ishte emocionuese të gjeje specie të reja".

Peshku i vogël i Amazonës mund të zhduket menjëherë

Shkencëtarët fotografuan dhe ruajtën peshqit për t'i studiuar në Muzeun e Zoologjisë të Universitetit të Sao Paulo.

EMISIONET