“Paralizohen" hekurudhat në Holandë, punëtorët grevë për rritjen e pagave

“Paralizohen" hekurudhat në Holandë, punëtorët

Punëtorët holandezë të hekurudhave do të shkojnë në një grevë mbarëkombëtare nesër për rritjen e pagave.

Vetëm trenat për dhe nga Aeroporti Schiphol i Amsterdamit dhe ata të kompanive ndërkombëtare Thalys dhe Eurostar do të qarkullojnë, tha NS Railëays në një deklaratë.

Kjo është hera e parë që linjat e kompanisë shtetërore anulohen në të gjithë vendin. 

Sindikatat po protestojnë për pezullimin e negociatave për marrëveshjen kolektive të punës. Ndër kërkesat kryesore të sindikalistëve është rritja e pagës bazë me 100 euro në muaj.

EMISIONET