OKB vlerëson se katër në pesë banorë të Gazës janë larguar nga shtëpitë e tyre për shkak të luftës

OKB vlerëson se katër në pesë banorë të Gazës

OKB vlerëson se rreth katër në pesë persona në Rripin e Gazës u është dashur të largohen nga shtëpitë e tyre për shkak të luftës.

Në përditësimin e saj të fundit, Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare, thotë se rreth 1.8 milionë njerëz mendohet të jenë të zhvendosur brenda vendit, nga 2.2 milionë që jetojnë në Gaza.

Megjithatë, OKB thotë se “marrja e një numërimi të saktë është sfiduese” pasi është e vështirë të gjurmosh ata që kanë ikur dhe të japin llogari për ata që u kthyen në shtëpi gjatë armëpushimit të përkohshëm.

Në fillim të luftës, Izraeli u tha palestinezëve të lëviznin në jug, me qindra mijëra të zhvendosur. Që nga përfundimi i armëpushimit të premten, Izraeli u ka thënë gjithashtu njerëzve në zonat lindore të Khan Younis që të evakuohen më tej në jug.

Grafiku i mëposhtëm tregon se si është rritur numri i palestinezëve të zhvendosur që nga sulmet e Hamasit më 7 tetor (vlen të përmendet se nuk përfshin shifrën e fundit të OKB-së).

EMISIONET