Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Paratë mund të mos ju blejnë lumturinë, por të gjithë kanë ëndërruar të jenë të pasur në një moment të jetës së tyre. 

Lista të ndryshme nga burime të ndryshme dalin çdo vit duke renditur individët më të pasur në botë. Por kush ishin njerëzit më të pasur në historinë njerëzore? 

Këtu është një listë me disa persona që konsiderohen si më të pasurit në të gjithë historinë njerëzore.

CORNELIUS VANDERBILT

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Cornelius Vanderbilt ishte një nga industrialistët më të famshëm dhe më të pasur në historinë amerikane, si dhe amerikani i katërt më i pasur ndonjëherë. Pasuria e tij u shumëfishua dhe u rrit aq shumë sa në kohën e vdekjes së tij pasuria e tij ishte 185 miliardë dollarë në paratë e sotme.

HENRI FORD

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Ndërsa Vanderbilt ishte amerikani i katërt më i pasur ndonjëherë, themeluesi i kompanisë motorike Ford, Henry Ford, sapo e largon atë. Kur u përshtat për inflacionin, pasuria e tij neto ishte 188 miliardë dollarë në kohën e vdekjes së tij.

MUAMMAR GADDAFI

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Muammar Gaddafi kontrolloi Libinë me një grusht të hekurt. Ai ishte një revolucionar famëkeq që sundoi vendin për dyzet vjet pasi mori pushtetin me një grusht shteti në vitin 1969. Gjithsej, ai e rriti në mënyrë të qëndrueshme pasurinë e tij neto gjatë atyre 40 viteve në 200 miliardë dollarë në kohën e vdekjes së tij.

WILLIAM PUSHTUESI

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Siç mund ta merrni me mend nga emri i tij, ai e ndërtoi pasurinë e tij nga pushtimi i mbretërive më të dobëta dhe ndërtimi i një Perandorie të cilën e sundoi për 20 vjet. Në atë kohë, vlera e tij neto e vlerësuar ishte rreth 230 miliardë dollarë në dollarët e sotëm, e cila më pas u nda midis djemve të tij kur ai vdiq.

MIR OSMAN ALI KHAN, ASAFF JAH VII

Njerëzit më të pasur në historinë e njerëzimit!

Mir Osman Ali Khan Bahadur sundimtar i shtetit princëror të Hyderabad dhe Berar në Indi nga 1948 deri në 1967. Ai ishte sundimtari i fundit i shtetit përpara se të bëhej pjesë e Indisë pasi vendi fitoi pavarësinë e tij nga Perandoria Britanike. Kur u përshtat për inflacionin, pasuria e tij neto ishte rreth 240 miliardë dollarë në kohën e vdekjes së tij.

EMISIONET