Nga burrë u bë grua, transgjinorja shpallet fajtore për përdhunimin e dy grave

Nga burrë u bë grua, transgjinorja shpallet fajtore për

Një grua transgjinore është shpallur fajtore më 23 janar për përdhunimin e dy grave para se të kalonte tranzicionin.

Isla Bryson, 31 vjeç, nga Clydebank, West Dunbartonshire, i takoi viktimat e saj në internet nën emrin e saj, Adam Graham, me prokurorët që thanë se ajo "gjuante" gratë vulnerabël.

Gjykata e Lartë në Glasgow e shpalli Bryson fajtor për përdhunimin e dy grave - një në Clydebank 2016 dhe një në Drumchapel në 2019 - pas një gjyqi gjashtë-ditor.

Bryson mohoi të dyja akuzat dhe tha se ajo "nuk do të lëndonte kurrë një qenie tjetër njerëzore".

Mbrojtja e saj shtoi se ajo tani është "e ndjeshme" dhe "në asnjë mënyrë nuk ishte një mashkull grabitqar" në kohën kur u kryen krimet.

Bryson, 31 vjeç, i tha gjykatës në prova se ajo e dinte se ishte transgjinore kur ishte vetëm katër vjeç, por mori vendimin për tranzicion vetëm kur ishte 29 vjeç. Ajo shtoi se aktualisht po merr hormone dhe po kërkon operacion si pjesë e procesit të ndryshimit të gjinisë.

Bryson tha në vitin 2016, kur u raportua përdhunimi i parë, se ajo "po luftonte me seksualitetin dhe kishte probleme emocionale".

EMISIONET