"Në çdo moment shtëpia juaj mund të jetë varri juaj": Nënat në konfliktin Izrael-Gaza

"Në çdo moment shtëpia juaj mund të jetë varri

Familjet në Gazë janë shumë të frikësuara  pasi në çdo moment raketat mund të godasin shtëpin e tyre.

"Netët janë kaq të frikshme për ne, për fëmijët tanë," thotë Najëa, nënë e pesë fëmijëve. "Në çdo moment shtëpia juaj mund të jetë varri juaj."

Ajo është një nga shumë banorët në Izrael dhe Gaza të cilët janë kapur nga frika, pasi militantët palestinezë dhe forcat izraelite vazhdojnë të shkëmbejnë zjarr , dhe dhuna në rrugë midis turmave hebraike dhe arabe izraelite ka shpërthyer në shumë qytete izraelite. Të paktën 83 njerëz janë vrarë tani në Gaza dhe shtatë në Izrael. Raporton BBC.

"Në çdo sekondë mund të ketë  një bombardim rreth jush, duke synuar shtëpinë tuaj ose duke synuar lagjen tuaj," thotë ajo. 

"Kjo mund të ndryshojë vendin ku ju duhet të jeni të sigurt në një varr për ju dhe fëmijët tuaj, për ëndrrat tuaja, për kujtimet tuaja, për gjithçka."

Najëa jeton me burrin dhe pesë fëmijët e saj, të moshës 11 deri 22 vjeç, në buzë të një kampi refugjatësh në qendër të Rripit të Gazë. Një pjesë e vogël, e mbushur me tokë në Mesdhe, ku jetojnë 1.8 milion njerëz. 

Dhjetëra civilë, përfshirë 17 fëmijë, janë midis atyre që janë vrarë në sulmet e fundit izraelite që synojnë grupin islamik Hamas, sipas autoriteteve në Gaza.

EMISIONET