Në Ankona, një fëmijë iu nënshtrua një operacioni në tru me muzikën e Mozartit

Në Ankona, një fëmijë iu nënshtrua një operacioni

Një operacion i trurit për një keqformim vaskular, u realizua me stimuj të zërit, muzikë të këngëve të Mozartit dhe Gregorian dhe stimuj mekanikë nga një vesh elektronik .

Pas operacionit me piano në sallën e operacionit, spitali i nënave dhe fëmijëve të Salesi në Ankona përballet me një teknikë tjetër të fundit për të hequr një keqformim në trurin e një djali 8-vjeçar.

Operacioni, i cili zgjati disa orë, ishte punë e kirurgut Roberto Trignani, shef i departamentit të Neurokirurgjisë në Spitalin Universitar Marche, një departament që ka edhe përgjegjësi pediatrike, me ekipin e tij.

 "Gjatë procedurës kemi përdorur një "vesh elektronik", praktikisht kufje - thotë Trignani- që transmeton stimuj të tingullit, në këtë rast muzikën e Mozartit dhe këngët Gregoriane, dhe stimujt mekanikë, me dridhje në kockën e veshit. Në të njëjtën kohë ne regjistruam efektet në impulset elektrike që kalojnë trurin Përdorimi i veshit elektronik - shton ai - është një metodë e standardizuar e quajtur 'metoda Tomatis'.

Për herë të parë në botë, shpjegon neurokirurgu, kjo metodë do të kombinohet me një operacion kirurgjik, duke e drejtuar kështu ekipin në kohë reale dhe duke i ndihmuar ata të “lëvizin më mirë gjatë heqjes së keqformimit”. /Ansa/

EMISIONET