Mungesa e barnave përkeqësohet në farmacitë në Mbretërinë e Bashkuar

Mungesa e barnave përkeqësohet në farmacitë në

Mbretëria e Bashkuar po përballet me një mungesë të konsiderueshme të barnave me recetë, me gati gjysmën e popullsisë që përjeton vështirësi në marrjen e medikamenteve thelbësore, sipas një sondazhi të fundit të kryer nga Opinium dhe raportuar nga The Guardian.

Sipas Report , sondazhi zbuloi se 49% e të anketuarve kishin hasur probleme me përmbushjen e recetave gjatë dy viteve të fundit, periudhë gjatë së cilës problemet e furnizimit janë përshkallëzuar në mënyrë dramatike. Çuditërisht, një në çdo 12 persona (8%) mbeti krejtësisht pa medikamentet e nevojshme, pasi nuk mund të gjenin barnat e nevojshme në asnjë farmaci.

Për më tepër, 31% e të anketuarve zbuluan se farmacia e tyre më e afërt dhe më e përshtatshme nuk kishte në magazinë medikamentet që u nevojiteshin, ndërsa 23% e farmacive rezultuan të kishin furnizime të pamjaftueshme me barna esenciale.

Ndër arsyet e përmendura më shpesh për këtë situatë të tmerrshme ishin dalja e Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian (Brexit), rritja e inflacionit dhe tensionet globale. Kombinimi i këtyre faktorëve ka krijuar një stuhi, duke çuar në ndërprerje të rënda në zinxhirin e furnizimit farmaceutik.

EMISIONET