Misteri i njeriut pa kujtesë që mund të komunikonte vetëm duke përdorur muzikë

Misteri i njeriut pa kujtesë që mund të komunikonte vetëm

Ka shumë njerëz që mendojnë se muzika është një gjuhë më vete, duke besuar se ajo ka fuqi për të shprehur emocione që fjalët nuk munden.

Por për një gjerman që u shfaq në mënyrë misterioze në një plazh në MB, ky ishte më shumë se thjesht një parim - ishte mënyra e tij e vetme për të komunikuar me botën.

"Njeriu i pianos" Andreas Grassl nga Bavaria i la autoritetet të hutuara në vitin 2005 kur ai u zbulua në bregdetin në Sheerness në Kent pa asnjë formë identifikimi ose shpjegimi se si arriti atje.

I lagur në kostumin e tij dhe me sa duket i paaftë për të folur, atëherë 20-vjeçari mbeti i heshtur për muaj më pas, duke përdorur talentin e tij muzikor në piano dhe aftësitë e vizatimit për të komunikuar me stafin në një spital psikiatrik.

Ai u mbajt fillimisht në spitalin Medway, Kent përpara se të transferohej në njësinë e Little Brook në Dartford.

Në ambientet që ai u mor për të luajtur muzikë nga muzikantët e tij të preferuar klasikë, si Mozart, Bach dhe Schubert, ku Sonata e dritës së hënës të Beethoven ishte një nga të preferuarat e tij.

Stafi madje do t'i jepte atij këngë të Beatles për t'i luajtur si dhuratë. Në pika të tjera ai dukej se preferonte të bënte skica, në një moment duke ofruar një vizatim të detajuar me laps të një piano.

Më pas, pas katër muajsh luajtjeje në piano dhe pa komunikim verbal, u raportua se një infermiere e pyeti: "A do të flasësh me ne sot?" për të cilën ai u përgjigj: "Po, mendoj se do ta bëj".

Babai i tij Josef zbuloi se Andreas kishte punuar me persona me aftësi të kufizuara në Saarbrucken në anën tjetër të Gjermanisë përpara zhdukjes së tij dhe kishte qenë në kontakt të rregullt me ​​ta përpara se të zhdukej papritmas.

Kur Andreas më në fund u ribashkua me familjen e tij në aeroportin e Mynihut pas zbulimit të identitetit të tij, ai i përqafoi ata dhe tha thjesht: "Mir gehts gut" - Jam mirë.

Sapo ai ishte në shtëpi, familja e tij e lehtësuar tregoi relativisht pak interes për të zbuluar se si ai erdhi në Kent, në vend të kësaj u fokusua në kalimin e kohës me djalin e tyre që po kthehej në shtëpi.

EMISIONET