Miliarderi Elon Musk ndryshon mendje, do të vazhdojë marrëveshjen për blerjen e Twitter

Miliarderi Elon Musk ndryshon mendje, do të vazhdojë marrëveshjen

Miliarderi Elon Musk me sa duket ka ndryshuar sërish mendjen për blerjen e Twitter-it dhe tani është i gatshëm të vazhdojë me marrjen e platformës së mediave sociale.

Në një letër drejtuar firmës, Musk ra dakord të paguante çmimin që ai ofroi muaj më parë përpara se të përpiqej të largohej nga marrëveshja.

Përmbysja e papritur vjen vetëm disa javë përpara se të dy palët të ishin në gjyq.

Twitter, i cili kishte paditur Musk për të detyruar marrjen për të ecur përpara, u pa si rasti më i mirë.

Në letër, avokatët e Musk thanë se ai synonte të vazhdonte për të përfunduar transaksionin, në pritje të marrjes së financimit dhe kërkuan t'i jepte fund luftës ligjore.

Një zëdhënës i Twitter tha se kishte marrë letrën dhe kishte planifikuar të mbyllte marrëveshjen.

Lajmet se Musk kishte propozuar për të respektuar marrëveshjen origjinale, aksionet e kompanisë u rritën me pothuajse 13% përpara se tregtimi të ndalohej.

Musk, një përdorues i frytshëm i Twitter me më shumë se 100 milionë ndjekës, ofroi fillimisht blerjen e firmës për 54.20 dollarë për aksion në prill. Marrëveshja vlerësonte platformën e mediave sociale në rreth 44 miliardë dollarë.

Në atë kohë, miliarderi, tha se donte të pastronte llogaritë e padëshiruara në platformë dhe ta ruante atë si një vend për fjalën e lirë.

Por ai nuk pranoi blerjen vetëm disa javë më vonë, duke përmendur shqetësimet se numri i llogarive të rreme në platformë ishte më i lartë sesa pretendonte Twitter.

Twitter mohoi akuzat, duke argumentuar se Musk donte të dilte sepse ishte i shqetësuar për çmimin.

Musk, i cili mund të kishte paguar një tarifë prej 1 miliardë dollarësh për t'u larguar, ishte caktuar të intervistohej përpara gjyqit këtë javë.

Elon Musk ta blejë kompaninë sërish, me çmimin fillestar dhe pse duket e çuditshme.

Kjo është një fitore masive për aksionerët e Twitter dhe avokatët e saj.

Megjithatë, shumë punonjës të Twitter do të jenë më pak të kënaqur. Unë kam folur me disa punonjës të cilët janë privatisht nervozë për marrjen e Musk-ut dhe çfarë mund të nënkuptojë kjo për politikat e moderuara - dhe më akute - sigurinë e tyre të punës.

Analisti i Wedbush Securities, Dan Ives tha se shansi i Musk për të fituar në gjykatë ishte "shumë i pamundur".

"Të jesh i detyruar të bësh marrëveshjen pas një beteje të gjatë dhe të shëmtuar gjyqësore në Delaware nuk ishte një skenar ideal dhe në vend të kësaj pranimi i kësaj rruge dhe ecja përpara me marrëveshjen do të shpëtojë një dhimbje koke të madhe ligjore," shkroi ai në një raport pas lajmit.

Por ai shtoi se zotërimi i platformës nga Musk, një vend kryesor për politikanët dhe gazetarët për të përhapur lajme dhe opinione, ka të ngjarë të shkaktojë ende një "stuhi shqetësimesh dhe pyetjesh" në Uashington dhe më gjerë.

EMISIONET