Me 5G, trafiku i të dhënave do të trefishohet në 6 vitet e ardhshme

Me 5G, trafiku i të dhënave do të trefishohet në 6 vitet e

Gati një e pesta e të gjitha abonimeve celulare në nivel global do të jetë 5G deri në fund të vitit 2023. Rritja rezulton e qëndrueshme pavarësisht sfidave të vazhdueshme ekonomike dhe trazirave gjeopolitike në disa tregje.

Parashikimi i Ericsson vlerëson se do të ketë 610 milionë abonime të reja 5G gjatë vitit aktual kalendarik – një rritje prej 63% krahasuar me vitin 2022 – duke e çuar totalin global në 1,6 miliardë, afërsisht 100 milionë më shumë se parashikimet e mëparshme.

Prandaj, konsumi mesatar global i të dhënave për telefonat inteligjentë do të vazhdojë të rritet. Trafiku total i të dhënave celulare vlerësohet të trefishohet midis fundit të 2023 dhe fundit të 2029, i nxitur nga faktorë të tillë si përmirësimi i aftësive të pajisjes, rritja e përmbajtjes me të dhëna intensive dhe përmirësimi i vazhdueshëm i performancës së rrjeteve të disponueshme.

Në përputhje me botimet më të fundit, Raporti i ri i Lëvizshmërisë konfirmon se brezi i gjerë celular i përmirësuar, aksesi fiks me valë, lojërat dhe shërbimet e bazuara në AR/VR/ janë rastet më të zakonshme të përdorimit të parë për 5G, që synojnë konsumatorët.

Për më tepër, 5G me brez të mesëm kombinon kapacitet të lartë me mbulim të mirë, duke e bërë atë zgjedhjen ideale për të ofruar një përvojë të plotë të përdoruesit.

Mbulimi global i popullsisë nëpërmjet brezit të mesëm 5G është aktualisht mbi 40%, nga 30% në 2022. Rritja është kryesisht për shkak të vendosjeve të mëdha që po zhvillohen në Indi, si dhe në shumë vende evropiane.

Gjatë gjashtë viteve, midis fundit të 2023 dhe 2029, siç u përmend, abonimet globale 5G pritet të rriten me më shumë se 330%, nga 1.6 miliardë në 5.3 miliardë: Mbulimi 5G do të jetë i disponueshëm për mbi 45% të popullsisë botërore nga fundi i vitit 2023 dhe për 85% deri në fund të 2029.

Ndër zonat makrogjeografike, Amerika e Veriut me 92%, do të kenë normat më të larta normat më të larta të penetrimit të 5G deri në fund të 2029. Evropa perëndimore do të pasojë me penetrim 85%.

EMISIONET