Mbreti origjinal i Dinozaurëve? Zbulime të reja në Montana

Mbreti origjinal i Dinozaurëve? Zbulime të reja në Montana

Tyrannosaurus Rex i frikshëm shpesh quhet "Mbreti i Dinozaurëve".

Por çfarë erdhi përpara saj dhe si u zhvillua për t'u bërë bisha e tmerrshme që u bë?

Paleontologët tani mendojnë se janë më afër të kenë përgjigjen pasi zbuluan mbetjet e një specie të re 'të frikshme' të tiranosaurit me brirë rreth syve.

Ata mendojnë se Daspletosaurus Wilsoni, i cili u identifikua nga fragmente të fosilizuara të kafkës dhe skeletit që datojnë rreth 76.5 milionë vjet më parë, mund të ketë qenë një paraardhës. 

Lloji i ri u gjet në Montana dhe shihet si një 'gjysmë e rrugës' ose 'lidhja e munguar' midis specieve të vjetra dhe të reja të tiranosaurit.

Paleontologët nga Muzeu i Dinozaurëve Badlands në Dakotën e Veriut zbuluan fosilet, të cilat përfshijnë një kockë brinjë dhe gishtërinj, në Formacionin e lumit Judith, në verilindje të Montanës, midis 2017 dhe 2021.

Zbulimi origjinal u bë nga anëtari i ekuipazhit Jack Wilson, i cili vuri re një pjesë të vogël të sheshtë kocke që dilte nga fundi i një shkëmbi të lartë. 

EMISIONET