Macron nuk tërhiqet: Reforma e pensioneve do të miratohet, ne respektojmë protestat, jo dhunën

Macron nuk tërhiqet: Reforma e pensioneve do të miratohet, ne

Reforma e pensioneve e kërkuar nga Emmanuel Macron do të vazhdojë rrugën e saj demokratike. Kjo u përsërit nga presidenti francez i intervistuar drejtpërdrejt në France 2 dhe TF1.

“Reforma e pensioneve duhet të hyjë në fuqi nga tani deri në fund të vitit, por tani duhet të presim vendimin e Këshillit Kushtetues”. Kështu deklaroi presidenti francez, Emmanuel Macron, i intervistuar në Elysee.

Është hera e parë që Macron flet që nga miratimi përfundimtar i reformës së diskutueshme të pensioneve, pasojë e votave të mbijetuara të qeverisë për dy mocione mosbesimi të hënën, nga një grusht.

"Ndërsa flas me ju, a mendoni se do të doja ta bëja këtë reformë? Përgjigjja është jo. Unë mund të kisha fshirë pluhurin nën tapet, si shumë para meje” -  vazhdoi.

Macron tha se reforma e pensioneve “nuk është një luks”, por është më shumë se kurrë e nevojshme për të rikthyer në ekuilibër sistemin e pensioneve.

Kreu i shtetit më pas shprehu keqardhje për faktin se asnjë organizatë sindikale nuk ka propozuar një kompromis.

EMISIONET