Macron nuk tërhiqet nga rritja e moshës së pensionit: Nuk është luks por nevojë për vendin

Macron nuk tërhiqet nga rritja e moshës së pensionit: Nuk

Emmanuel Macron thotë se nuk do të tërhiqet për rritjen e moshës së pensionit.

Presidenti del duke luftuar në një intervistë televizive ndërsa protestuesit përleshen me policinë në të gjithë Francën.

Emmanuel Macron ka këmbëngulur se nuk do të tërhiqet për rritjen e moshës së pensionit në Francë, ndërsa doli duke luftuar në një intervistë të drejtpërdrejtë televizive përpara një dite tjetër grevash dhe protestash kombëtare.

Presidenti përjashtoi shpërndarjen e parlamentit, riorganizimin e qeverisë së tij qendrore dhe dorëheqjen e kryeministres së tij, Élisabeth Borne, siç ka kërkuar opozita.

Ai tha se kishte besim të plotë te Borne dhe vetëm një keqardhje personale: “Që nuk kam arritur t'i bind njerëzit për domosdoshmërinë e kësaj reforme”.

Ky dështim dhe kundërshtimi i gjerë ndaj rritjes së moshës zyrtare të daljes në pension nga 62 në 64 vjeç, si dhe përdorimi nga qeveria i një klauzole kushtetuese për të miratuar masën pa votim, është shfaqur në rrugë gjatë ditëve të fundit si protestues. u përleshën me policinë në qytete në të gjithë Francën.

Administrata e Macron i mbijetoi ngushtë një votë mosbesimi të hënën me vetëm nëntë vota, por zemërimi më i ashpër publik i është drejtuar vetë presidentit.

Shumë komentatorë publikë kishin pritur që Macron të kërkonte të qetësonte situatën shumë të ngarkuar që ka parë pesë net protesta kundër qeverisë, pa u tërhequr pas legjislacionit thellësisht jopopullor. Në vend të kësaj, ai u angazhua përsëri në kursin e tij.

“A është kënaqësi të bësh këtë reformë? A mund ta fshija nën qilim siç e kishin bërë të tjerët para meje? Kjo reformë nuk është luks apo kënaqësi, është e nevojshme për vendin”, tha ai në një intervistë televizive.

Ai akuzoi kundërshtarët se nuk dolën me një "zgjidhje kompromisi" të vetme, përveç që ajo të hiqej tërësisht. I pyetur për dëmin e popullaritetit të tij, ai u përgjigj se ishte i përgatitur të ishte jopopullor "për interesin më të madh të kombit".

EMISIONET