OBSH shpall pandemi linë e majmunit

OBSH shpall pandemi linë e majmunit

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur ditën e sotme, pandemi linë e majmunit.

Vendimi ka ardhur pas rritjes së rasteve dhe shtrirjes në shumë vende.

Numri i të prekurve jashtë kontinentit afrikan ka arritur në 3000 raste në më shumë se 40 vende dhe më së shumti midis meshkujve që kryejnë marrëdhënie me meshkuj.

Megjithatë ende nuk ka pasur raportime për raste vdekjeje.

EMISIONET