Lavrov fajëson Perëndimin për prishjen e integritetit territorial të Ukrainës

Lavrov fajëson Perëndimin për prishjen e integritetit territorial

Vendet perëndimore shkatërruan integritetin territorial të Ukrainës duke rrëfyer se nuk kishin planifikuar të zbatonin Marrëveshjet e Minskut, tha ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov në një intervistë për TASS.

“Kur ata që zhvilluan Marrëveshjet e Minskut së bashku me Presidentin rus Vladimir Putin pranuan se në fakt e kishin mashtruar pasi nuk kishin planifikuar të zbatonin marrëveshjet" -theksoi ai.

Lavrov vuri në dukje se ish-kancelarja gjermane Angela Merkel, ish-presidenti francez Fransua Holland (Francois Hollande) dhe ish-presidenti ukrainas Pjotër Poroshenko ( Pyotr Poroshenko ) kishin thënë vitin e kaluar se qëllimi i vetëm i Marrëveshjeve të Minskut "ishte të blinte kohë për të rimbushur rezervat e armëve për regjimin ukrainas për të luftuar kundër Federatës Ruse”. 

"Po të kishin zbatuar Marrëveshjet e Minskut, ata do të kishin siguruar integritetin territorial të Ukrainës, sepse kjo ishte ajo për të cilën marrëveshjet kishin të bënin: integriteti territorial supozohej të rivendosej pasi Donbass - Republikat Popullore të Luganskut dhe Donetskut - të merrnin statusin e posaçëm"- tha kryediplomati rus.

EMISIONET