Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve në eksperimentet për pajisjet mjekësore

Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve

Neuralink i Elon Musk është nën hetim federal për shkelje të mirëqenies së kafshëve pas ankesave të stafit se testimi i tij i kafshëve po rritet, duke shkaktuar vuajtje dhe vdekje të panevojshme, sipas një rishikimi të dokumenteve dhe burimeve të Reuters.

Neuralink, një kompani e pajisjeve mjekësore, po zhvillon një implant truri që shpreson se do të ndihmojë njerëzit e paralizuar të ecin përsëri dhe të kurojnë sëmundje të tjera neurologjike.

Hetimi federal, i cili nuk është raportuar më parë, u hap muajt e fundit nga Inspektori i Përgjithshëm i Departamentit të Bujqësisë të SHBA-së me kërkesë të një prokurori federal.

Ai vjen mes mospajtimit në rritje të punonjësve rreth testimit të kafshëve të Neuralink, duke përfshirë ankesat se presioni nga CEO Elon Musk për të përshpejtuar zhvillimin ka rezultuar në eksperimente të gabuara, sipas një rishikimi të Reuters të dhjetëra dokumenteve të Neuralink dhe intervistave me më shumë se 20 punonjës aktualë dhe ish-punonjës.

Në total, kompania ka vrarë rreth 1500 kafshë, duke përfshirë më shumë se 280 dele, derra dhe majmunë, pas eksperimenteve që nga viti 2018.

Burimet që folën për Reuters e karakterizuan shifrën e 1500 kafshëve të vrarë si një vlerësim të përafërt, sepse kompania nuk mban shënime të sakta për numrin e kafshëve të testuara dhe të vrarë. Neuralink gjithashtu ka kryer kërkime duke përdorur minjtë dhe kaviet.

Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve Kompania e Elon Musk nën hetim për vrasje të 1500 kafshëve

EMISIONET