Kisha e Anglisë u kërkon falje personave LGBTQI+: Ju kemi refuzuar, por ju jeni fëmijë të Zotit

Kisha e Anglisë u kërkon falje personave LGBTQI+: Ju kemi refuzuar,

Kisha e Anglisë u ka kërkuar falje formale personave LGBTQI+ për trajtimin e saj 'të turpshëm' ndaj komunitetit.

Kërkimi i faljes është shkruar në një letër të përbashkët nga peshkopët e Kishës së Anglisë, e cila pranon se njerëzit LGBTQI+ janë braktisur ndonjëherë nga feja, pavarësisht nëse adhurojnë në kisha apo jo.

Anëtarët e komunitetit LGBTQI+ janë refuzuar ose përjashtuar, thotë kisha, kur në vend të kësaj ata duhet të ndihen të mirëpritur dhe të vlerësuar.

E publikuar sot (20 janar), letra thotë: “Ne duam të kërkojmë falje për mënyrën se si Kisha e Anglisë i ka trajtuar njerëzit LGBTQI+ – si ata që adhurojnë në kishat tona, ashtu edhe ata që nuk e bëjnë këtë. Për herët që ju kemi refuzuar apo përjashtuar dhe ata që ju doni, na vjen shumë keq. Rastet në të cilat keni marrë përgjigje armiqësore dhe homofobike në kishat tona janë të turpshme dhe për këtë pendohemi. Siç kemi dëgjuar, na është thënë herë pas here se si kemi dështuar LGBTQI+. Ne nuk ju kemi dashur siç të do Zoti dhe kjo është thellësisht e gabuar."

Peshkopët e fesë përfundojnë letrën duke siguruar se ata pohojnë, publikisht dhe pa mëdyshje se njerëzit LGBTQI+ janë të mirëpritur dhe të vlerësuar si fëmijë të Zotit.

Kërkimi zyrtar i faljes vjen pasi kisha këtë javë njoftoi se do të bekonte martesat civile të të njëjtit seks për herë të parë në fe, megjithatë çiftet e të njëjtit seks nuk do të lejohen ende të martohen në kishat e saj.

Muajin e ardhshëm, Sinodi i Përgjithshëm i Kishës pritet të diskutojë planet për të lejuar çiftet e të njëjtit seks që të marrin pjesë në kishat e Kishës së Anglisë për të marrë pjesë në shërbime, duke përfshirë lutjet e përkushtimit, falënderimit dhe bekimin e Zotit pasi t'i nënshtrohen një ceremonie martesore ligjore.

EMISIONET