Kinë, një ortek spamesh dhe pornografie në Twitter lë në hije protestat kundër rregullave anti-Covid

Kinë, një ortek spamesh dhe pornografie në Twitter lë

Në Kinë, një ortek postimesh të padëshiruara që tregojnë përmbajtje pornografike, reklama shoqëruese dhe lojëra fati po lënë në hije protestën e madhe kundër politikës zero Covid.

Ditët e fundit një valë e paprecedentë demonstratash ka përfshirë qytetet kryesore të vendit.

Në rrjetet sociale, megjithatë, nuk ka pothuajse asnjë gjurmë të saj, sepse mijëra përmbajtje bots, dmth të bëra automatikisht, e bën më të vështirë gjetjen e informacionit legjitim dhe të dobishëm për demonstratat që zhvillohen në qytetet kryesore të vendit.

Observatori i Internetit i Stanford vlerëson se më shumë se 95% e tëeeteve me termin e kërkimit "Pekin" në kinezisht ("北京") vijnë nga llogari të padëshiruara nga profile që supozohet se janë të lidhura me qeverinë e Pekinit.

Për shkak të censurës kineze, shumë qytetarë po përdorin VPN për të hyrë në shërbimet e internetit dhe mediat sociale si Twitter dhe Telegram për të organizuar protesta, aq sa, siç raportohet nga faqja e internetit TechCrunch, Twitter ka dalë ndër aplikacionet më të shkarkuara ditët e fundit.

Por sasia e postës së padëshiruar e bën më të vështirë gjetjen e informacionit legjitim dhe të dobishëm për protestat, dhe gjithashtu ndikon tek përdoruesit jashtë Kinës, të cilët po përpiqen të marrin informacione në terren për ngjarjet.

Vala e spam-it në Twitter përkon me pushimet e shumta nga puna të nisura nga Elon Musk pas blerjes së kompanisë, pushime nga puna që kanë pasur një ndikim të fortë edhe në ekipin e sigurisë.

Vetëm ditët e fundit, një monitorim i kryer nga Komisioni Evropian në internet dhe platformat sociale ka treguar se ka një ngadalësim të aksionit për të luftuar përmbajtjen e urrejtjes, me Twitter që ka përkeqësuar performancën e tij.

Ndërkohë, drejtuesit e Partisë Komuniste Kineze, përveç kërkesës për “shtypjen e forcave armiqësore pas protestave”, janë zotuar të korrigjojnë masat e kontrollit të pandemisë për të zvogëluar ndikimin e tyre në jetën e njerëzve duke i atribuar zhgënjimin publik zbatimit nga zyrtarët lokalë.

Cheng Youquan, drejtor i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, tha se bllokimet për të frenuar përhapjen e virusit duhet të hiqen "sa më shpejt të jetë e mundur".

EMISIONET