Kina dhe Rusia "provokojnë" SHBA-në dhe aleatët e saj. Stërvitje të përbashkët në Detin Japonez

Kina dhe Rusia "provokojnë" SHBA-në dhe aleatët e saj.

Bombardues kinezë dhe rusë u panë të fluturonin mbi Detin e Japonisë ndërsa Joe Biden mori pjesë në një samit në Tokio.

Bombarduesit me aftësi bërthamore kryen një fluturim të përbashkët gjatë ditës së sotme.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

 Moska deklaroi se fluturimi 13 orësh ishte "në përputhje të rreptë me dispozitat e ligjit ndërkombëtar dhe nuk i drejtohej palëve të treta".

Kina dhe Rusia "provokojnë" SHBA-në dhe aleatët e saj.

Por ministri japonez i mbrojtjes Nobuo Kishi e dënoi stërvitjen si provokative dhe të papranueshme.

Një zyrtar amerikan tha se stërvitja u bë për të treguar bashkëpunimin e Rusisë më Kinën.

Dy vendet kryen stërvitje të përbashkëta gjatë tre viteve të fundit, por kjo ishte hera e parë që një gjë e tillë ndodhte gjatë vizitës së presidentit të SHBA-ve.

EMISIONET