Kina dhe India njohin "agresionin rus" në OKB

Kina dhe India njohin "agresionin rus" në OKB

Kina dhe India, deri tani kundër dënimit të Moskës për pushtimin e saj në Ukrainë, kanë votuar një rezolutë të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së mbi marrëdhëniet midis Kombeve të Bashkuara dhe Këshillit të Evropës, e cila i referohet në mënyrë eksplicite " agresionit të Federatës Ruse ndaj Ukrainës".

Drita jeshile për tekstin e rezolutës, e miratuar javën e kaluar me 122 vota pro, pesë kundër dhe 18 abstenime, përfaqëson një ndryshim të parë diplomatik natyrisht në pozicionin e Delhit dhe Pekinit ndaj luftës së Putinit në Ukrainë.

Një hap i vlerësuar nga Përfaqësuesi i Lartë i BE-së Josep Borrell në Twitter.

lufta ne ukraine

EMISIONET