Këshilltari i presidentit turk hap një “dritare” për një takim mes Erdoganit dhe Mitsotakis në Pragë

Këshilltari i presidentit turk hap një “dritare” për

Këshilltari i presidentit të Turqisë, Ibrahim Kalin, ka folur sonte për një takim të mundshëm mes Rexhep Taip Erdogan dhe Kyriakos Mitsotakis në Pragë në fillim të tetorit.

Në një intervistë të dhënë për NTV, përfaqësuesi i presidencës turke theksoi se planifikimi i një takimi mes Erdogan dhe Mitsotakis varet nga kryeministri grek.

“Nuk e di nëse do të ketë një takim në Pragë më 6-7 tetor. Varet nga hapat e ndërmarrë nga pala greke. Për momentin nuk ka takime të planifikuara me Mitsotakis”, tha Kalin.

“Presidenti ynë nuk përjashton askënd. Nëse bëhet një hap, presidenti ynë bën dy hapa”, shtoi përfaqësuesi i presidencës turke.

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis në deklaratat e tij në Këshillin për Marrëdhëniet me Jashtë në SHBA, theksoi se është “gjithmonë i hapur për zgjidhjen e problemeve përmes dialogut”.

“Zoti Erdogan nuk dëshiron të flasë me mua. E kam dëgjuar më parë dhe përfunduam duke folur. Unë do të vazhdoj të insistoj se ekziston vetëm një kornizë rregullash për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve, e drejta ndërkombëtare dhe e drejta ndërkombëtare detare. Por nuk i zgjidh dallimet me sjellje agresive dhe rivendosje të fantazive perandorake, por edhe me retorikë ndezëse”, tha kryeministri grek.

EMISIONET