Katër vende të BE-së presion aleatëve, insistojnë për krijimin e armëpushimit në Gaza

Katër vende të BE-së presion aleatëve, insistojnë

Kryeministri i Irlandës Leo Varadkar njoftoi se ai dhe tre liderë të tjerë të BE-së janë të vendosur të bëjnë presion për një armëpushim të gjatë në Gaza.

Drejtuesi i vendit u shpreh se do të shkojë në Bruksel të mërkurën, për të diskutuar situatën në vendin e prekur nga sulmet e Izraelit, me krerët e qeverive në të gjithë bllokun.

Atij do t’i bashkohen Spanja, Malta dhe Belgjika në thirrjen për një armëpushim.

“Ne kemi një pikëpamje shumë të fortë këtu në Irlandë, dhe sigurisht në Spanjë, Maltë, Belgjikë, ne kemi një pikëpamje shumë të fortë se ne kemi nevojë për një armëpushim të gjatë, një armëpushim të zgjatur, sepse kohëzgjatja e vuajtjes tani në Gaza për palestinezët e zakonshëm të pafajshëm njerëzit për mendimin tim janë të padurueshme”, tha Varadkar.

Varadkar përmendi vështirësitë që vendi po përballet, ku theksohet problemi i furnizimit me elementë jetikë.

“Ne po arrijmë në pikën, sipas OKB-së, ku mund të shohim urinë dhe mund të shohim përhapjen e sëmundjeve për shkak të mungesës së ushqimit dhe ujit dhe kjo për mendimin tim është një përgjigje joproporcionale dhe në fund mund të çojë në më tej njerëzit radikalizohen dhe më shumë probleme në linjë”, deklaroi ai.

EMISIONET