Katari do t'i sigurojë Gjermanisë dy milion ton gaz natyror të lëngshëm në vit për të paktën 15 vjet

Katari do t'i sigurojë Gjermanisë dy milion ton gaz natyror

QatarEnergy dhe ConocoPhillips kanë nënshkruar dy marrëveshje shitblerjeje për të eksportuar gaz natyror të lëngshëm në Gjermani për të paktën 15 vjet duke filluar nga viti 2026 – marrëveshja e parë e tillë e furnizimit në Evropë nga projekti i zgjerimit të Fushës Veriore të Katarit.

Marrëveshja do t'i sigurojë Gjermanisë dy milionë ton LNG në vit, që do të mbërrijë nga Ras Laffan në Katar në terminalin verior të gazit natyror të lëngshëm (LNG) të Gjermanisë në Brunsbuettel, tha shefi ekzekutiv i QatarEnergy.

Marrëveshjet] shënojnë marrëveshjen e parë afatgjatë të furnizimit me LNG për Gjermaninë, me një periudhë furnizimi që shtrihet për të paktën 15 vjet, duke kontribuar kështu në sigurinë afatgjatë energjetike të Gjermanisë,” tha CEO Saad Al Kaabi në një lajm të përbashkët. konferencë me CEO të ConocoPhillips, Ryan Lance.

Marrëveshja vjen ndërsa centrali ekonomik evropian përpiqet të zëvendësojë furnizimet me gaz rus që janë ndërprerë gjatë luftës së vazhdueshme në Ukrainë.

Ndërsa vendet evropiane mbështetën Ukrainën pas pushtimit të Rusisë në shkurt, Moska shkurtoi furnizimet e gazit natyror të përdorur për ngrohjen e shtëpive, gjenerimin e energjisë elektrike dhe industrinë e energjisë, duke krijuar një krizë energjetike që po nxit inflacionin dhe po rrit presionin mbi kompanitë ndërsa çmimet u rritën.

EMISIONET