Kapen 700 kg drogë në lindje të Mianmarit

Kapen 700 kg drogë në lindje të Mianmarit

Autoritetet e Mianmarit kanë sekuestruar 500 kg metamfetaminë dhe 200 kg ketaminë në një operacion të fundit në Mianmarin lindor, tha Komiteti Qendror për Kontrollin e Abuzimit me Drogën.

Duke vepruar në bazë të një informacioni, policia kundër narkotikëve kontrolloi një automjet në qytezën Kengtung të shtetit lindor Shan dhe sekuestroi drogën, tha komiteti.

Lënda narkotike e sekuestruar ishte rreth 5.7 miliardë kyat (rreth 2.71 milion dollarë amerikanë), sipas komitetit.

Dy të dyshuar u arrestuan për rastin dhe u akuzuan sipas ligjit të vendit për drogat narkotike dhe substancat psikotrope, tha ai.

EMISIONET