Thonë se macet kanë shtatë jetë, ju prezantojmë macen më të vjetër në botë. Ja sa vjeç është

Thonë se macet kanë shtatë jetë, ju prezantojmë macen

Një rekord i ri është vendosur nga një kafshë shtëpiake në Londrën juglindore si macja më e vjetër e gjallë në botë.

Flossie, 26 vjeç, nga Orpington, u konfirmua si macja më e vjetër nga Guinness World Records, e cila tha se ajo kishte një moshë njerëzore të barabartë me 120 vjeç.

Pronarja Vicki Green e përshkroi Flossie si "një mace e mahnitshme" e cila u vendos pasi u ristrehua nga Cats Protection.

Vicki tha se Flossie është e shurdhër, ka shikim të dobët, por është ende e dashur dhe lozonjare.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

“E dija që në fillim se Flossie ishte një mace e veçantë”, tha zonja Green.

“Por nuk e imagjinoja se do ta ndaja shtëpinë time me një titullar të rekordeve botërore Guinness.

"Ajo është kaq e dashur dhe lozonjare, veçanërisht e ëmbël kur kujton sa vjeç është."

Guinness World Records tha se Flossie kishte jetuar në një koloni macesh pranë një spitali në Merseyside, kur dy punëtorë ndjenë keqardhje për ta dhe secili strehoi një mace.

Flossie dhe punëtorja, një grua, jetuan së bashku për 10 vjet derisa ajo vdiq, dhe Flossie u mor nga motra e saj, e cila e kishte pasur Flossie për 14 vjet derisa edhe ajo vdiq, shtoi organizata.

Më në fund ajo u strehua me zonjushën Green, pasi thuhej se kishte përvojë në kujdesin e maceve të moshuara.

Thonë se macet kanë shtatë jetë, ju prezantojmë macen

EMISIONET