Jauri: Qëllimi i Rusisë nuk ka qenë pushtimi i Ukrainës, por rrëzimi i qeverisë dhe largimi i NATO-s

Në “Drejt” nga Luan Rama në RTV Ora, kreu i qendrës “G. Marshall”, Ermal Jauri u shpreh se qëllimi i Rusisë nuk ka qenë pushtimi i Ukrainës, por rrëzimi i qeverisë dhe vendosja e një qeveria pro ruse

Ai tha se ky konflikt tregoi se NATO pati një reagim në kohë rekord dhe tregoi se është organizata më e sigurt dhe më e fuqishme në planet.

Jauri: Qëllimi i Rusisë nuk ka qenë pushtimi i Ukrainës, por rrëzimi i qeverisë dhe vendosja e një qeveria pro ruse, si dhe largimi i NATO-s nga kufijtë e Rusisë. Pas konfliktit ka pasur një kërcenim të drejtpërdrejtë për tri vendet e BE-së që janë në kufij me Rusinë.

Ky konflikt tregoi se NATO pati një reagim në kohë rekord dhe tregoi se është organizata më e sigurt dhe më e fuqishme në planet. Kaloi në mbrojtje duke siguruar artikullin numër 5 për të gjitha vendet anëtare duke krijuar një besim në këto vende.

EMISIONET