Itali/ Kryebashkiaku ndalon turistët të ecin me dekolte të hapur ose me rroba banje

Itali/ Kryebashkiaku ndalon turistët të ecin me dekolte të hapur

Në Sorrento është e ndaluar të udhëtosh me dekolte të hapur ose me rroba banje .

Kështu parashikon një urdhëresë e nënshkruar nga kryetari i bashkisë,Massimo Coppola, ku flitet për "sjellje apo veprime që perceptohen nga shumica si në kundërshtim me elegancën dhe mirësjelljen".

Në rast mosrespektimi do të keët një gjobë nga 25 deri në 500 euro.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

 “Kemi konstatuar se vazhdimësia e një situate të tillë, si dhe përbën një element shqetësimi për popullsinë rezidente dhe për turistët vizitorë, mund të përbëjë një parametër objektiv të vlerësimit negativ të nivelit cilësor të jetesës së mirë në Bashkinë tonë, me pasoja në imazh dhe në imazhin turistik”, tha kryebashkiaku.

“Mbrojtja dhe përmirësimi i jetesës së hapësirave publike përfaqëson një objektiv strategjik dhe prioritar të administratës komunale dhe arritja e këtij qëllimi nuk mund të veçohet nga një veprim për parandalimin dhe kontrastin e dukurive më të përhapura të sjelljes së pahijshme, shkaktar të përkeqësimit. të cilësisë së jetës së qytetarëve”.

EMISIONET