Ishte i dënuar me vdekje, vrasësi ka frikë nga gjilpërat, braktiset ekzekutimi në minutën e fundit

Ishte i dënuar me vdekje, vrasësi ka frikë nga gjilpërat,

Ekzekutimi i Alan Eugene Miller, një vrasësi i dënuar me vdekje që kishte kërkuar të ekzekutohej nga hipoksia e azotit, u shty pasi ai kishte frikë nga gjilpërat.

Ekzekutimi i Millerit ishte shtyrë edhe më herët, por vendimi u anulua sërish në orën 11 nga Gjykata e Lartë. Ekzekutimi i Millerit u anulua me vetëm pak minuta në dispozicion nga afati i përcaktuar.

Mediat, avokatët dhe anëtarët e familjes prisnin të shikonin ekzekutimin e Millerit përpara se të skadonte mandati.

Ishte një gjykatës që bllokoi vendimin e ekzekutimit të vrasësit, duke thënë se metoda e ekzekutimit nuk ishte gati për t'u përdorur në shtetin e Alabamas.

Në vitin 2018, Alabama miratoi hipoksinë e azotit si një metodë ekzekutimi, por ajo nuk ishte provuar ende tek të dënuarit.

Miller pretendon se ai dorëzoi një formular ku deklaronte zgjedhjen e tij të ekzekutimit, megjithatë, zyrtarët e shtetit mohojnë të kenë parë letrën e tij.

EMISIONET