IMAZHET SATELITORE NË DUBAI/ Si ishte para datës 19 dhe se si është sot pas përmbytjeve

Materiali në vijim na njeh me imazhet satelitore që tregojnë Dubain para dhe pas përmbytjes. Pamjet tregojnë dëmin e shumta të shkaktuara Sateliti kapi gjithashtu përmbytje të konsiderueshme në Abu Dhabi.

IMAZHET SATELITORE NË DUBAI/ Si ishte para datës 19 dhe se si

Këto imazhe të publikuara tregojn se shumë deme la pas moti i stuhishëm me shira të rrëmbyeshme që zhytën nën ujë disa pjesë të Emirateve të Bashkuara Arabe javën e kaluar, duke regjistruar përmbytjen më të madhe të regjistruar në 75 vjet.

Dy ditë pas rënies së shiut, sateliti Landsat 9 kaloi mbi Emiratet e Bashkuara Arabe të premten, më 19 prill, dhe kapi imazhe të pellgjeve të mëdha me ujë.

IMAZHET SATELITORE NË DUBAI/ Si ishte para datës 19 dhe se si

Pellgjet me ngjyrë blu të thellë në imazhet e publikuara nxjerrin në pah ujërat e përmbytjeve që qëndrojnë në kontrast të thellë me tokën tipike të thatë të rajonit.

Përmbytja e treguar është në pjesën më jugore të Dubait, por pjesa qendrore shumë e urbanizuar e qytetit nuk është kapur.

Sateliti kapi gjithashtu përmbytje të konsiderueshme në Abu Dhabi. Pjesët e cekëta të ujit duke blu të lehta. Pishinat më të mëdha dhe më të thella të ujit të përmbytjes janë blu e errët.

IMAZHET SATELITORE NË DUBAI/ Si ishte para datës 19 dhe se si

Seksione të mëdha të tokës së thatë fitojnë një nuancë të gjelbër të lehtë pas reshjeve. Kjo ka të ngjarë të tregojë se toka në shumë zona ka ruajtur një lagështirë nga shiu, edhe nëse ato nuk janë përmbytur plotësisht.

Shiu i rrëmbyeshëm u shoqërua me një sistem më të madh stuhi javën e kaluar që përshkoi Gadishullin Arabik dhe lëvizte nëpër Gjirin e Omanit. I njëjti sistem solli gjithashtu përmbytje vdekjeprurëse në Oman.

Ngjarjet e reshjeve ekstreme si kjo po bëhen më të zakonshme, ndërsa atmosfera ngrohet për shkak të ndryshimeve klimatike të nxitura nga njerëzit.

IMAZHET SATELITORE NË DUBAI/ Si ishte para datës 19 dhe se si

Si rezultat zonat e thata të cilave u mungon infrastruktura për t'u përballur me reshjet intensive kanë më shumë gjasa të përballen me periudha të përmbytjeve të konsiderueshme.

EMISIONET