Çift që çoi fqinjët në gjyq për gjelin që këndon 200 herë në ditë

Çift që çoi fqinjët në gjyq për gjelin që

Një çift thotë se jeta e tyre është bërë "torturë" nga gjeli që këndon gjithmonë në kopshtin e fqinjit të tyre , i cili këndon qindra herë në ditë.

Friedrich-Wilhelm K., 76 vjeç dhe gruaja e tij Jutta, thonë se nuk janë në gjendje të përdorin kopshtin si pasojë e zhurmës së pandërprerë.

Friedrich-Wilhelm i tha televizionit lokal: “Ai nuk fillon deri në orën 8 të mëngjesit sepse është i mbyllur gjatë natës, por më pas këndon 100 deri në 200 herë gjatë ditës.

"Ne nuk mund të përdorim kopshtin dhe nuk mund të hapim asnjë dritare, është e padurueshme. Ne vërtet bëmë shumë teste. Fëmijët tanë u përpoqën, fqinjët tanë u përpoqën. Fqinji nuk heq dorë nga gjeli i tij dhe ne ose duhet të jetojmë me të, ose duhet të fitojmë në gjyq.”

Jutta shtoi: Është e vështirë të flasësh për torturën, por kështu është.

Friedrich-Wilhelm pretendoi se një fqinj tjetër ishte aq i ngopur me zhurmën sa u larguan, por ai refuzon të bëjë të njëjtën gjë.

Gjli këndon me një nivel zhurme prej 80 decibel që shqetëson veshin - i njëjti nivel si një restorant i ngarkuar ose rrugë me trafik të rënduar.

Pronari i gjelit, Michael, argumentoi se gjeli i tij ishte thelbësor për kopshtin e tyre, duke shtuar: "Pulat kanë nevojë për gjelin."

Çështja pritet të shqyrtohet në gjykatë.

EMISIONET