I moshuari me aftësi të kufizuara ndërton “ashensorin” diellor, shikoni se si ngjitet në katin e tretë (Video)

I moshuari me aftësi të kufizuara ndërton

Një ngjarja e rrallë ka ndodhur në Rusi, ku një burrë me aftësi të kufizuara krijuar “ashensorin” me energji diellore, në mënyrë për t’u ngjitur në apartamentin e tij në katin e 3-të.

Në një video të publikuar nga ‘Daily Mail’, shihet 69-vjeçari Alexander Yudin arrin në ballkonin e banesës së tij në Rusinë Jugore nëpërmjet ashensorit që krijoi.

Një elektricist me profesion, Yudin instaloi gjithashtu panele diellore për të fuqizuar ashensorin, në mënyrë që të mos ngecte brenda ose jashtë shtëpisë së tij në rast se do të kishte ndërprerje të energjisë elektrike.

I moshuari me aftësi të kufizuara ndërton

Për të krijuar këtë pajisje atij iu deshën disa muaj të tërë.

I moshuari humbi njërën këmbë në një aksident automobilistik në vitet ’90 por tre vite më pas theu dhe këmbën tjetër duke mbetur me aftësi të kufizuara.

I moshuari me aftësi të kufizuara ndërton

EMISIONET