Guvernatori i Maryland fal 175 mijë të dënuar për përdorim apo posedim kanabisi

Guvernatori i Maryland fal 175 mijë të dënuar për

Guvernatori i Maryland ka falur më shumë se 175,000 njerëz të dënuar për vepra penale që lidhen me posedimin kanabisit. Wes Moore tha se urdhri i tij ekzekutiv shënoi faljen më gjithëpërfshirëse në nivel shtetëror në historinë amerikane dhe veprimin më të madh të tillë në historinë e kombit amerikan.

"Maryland do ta përdorë këtë moment për të korrigjuar shumë gabime historike" shtoi ai.

Kanabisi ka qenë i ligjshëm në Maryland për gati një vit, dhe më shumë se gjysma e të gjithë amerikanëve tani jetojnë në një shtet ku kanabisi është i ligjshëm. Qeveria federale po riklasifikon gjithashtu drogën dhe presidenti Joe Biden ka lëshuar dy herë falje masive për qytetarët amerikanë që përballen me akuza për posedim.

Moore, 45 vjeç, pjesë e Partisë Demokratike, tha se shteti kishte hapur një nga tregjet më të mira dhe më të drejta ligjore në vend që kur droga u legalizua në një referendum.

"Legalizimi nuk e kthen mbrapa kohën e dëmeve dekadash të shkaktuara nga lufta kundër drogës" tha ai të hënën në kapitolin e shtetit në Annapolis. "Ne nuk mund të festojmë përfitimet e legalizimit nëse nuk trajtojmë pasojat e kriminalizimit."

‘Falja’ do të zhbëjë çdo akuzë për posedim kanabisi të nivelit të ulët ose për kundërvajtje të regjistruar në dosjet elektronike të gjykatës së shtetit. Urdhri gjithashtu do të falë çdo akuzë të nivelit të ulët të mjeteve në lidhje me përdorimin ose posedimin e kanabisit - duke e bërë Marylandin shtetin e parë që fal vepra të tilla, sipas zyrtarëve shtetërorë.

Sipas Washington Post, dënimet e kaluara do të hiqen nga bazat e të dhënave të kontrollit të historisë kriminale brenda 10 muajve, por do të mbeten në dosjet publike të gjykatës nëse nuk ka një kërkesë për shlyerje.

EMISIONET