Guardia di Finazia i sekuestron 141 milionë euro "arkitektit të Putinit"

Guardia di Finazia i sekuestron 141 milionë euro "arkitektit të

Guardia di Finanzia i ka sekuestruar 141 milionë euro, përpos pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme sipërmarrësit Lanfranco Cirillo, 63 vjeç, i njohur si “arkitekti i Vladimir Putinit”.

Ai akuzohet për vepra tatimore dhe fiskale. Mes pasurive të sekuestruara janë shtëpi luksoze, llogari para të gatshme, bizhuteri, art modern e bashkëkohor nga autorë të famshëm, madje edhe një helikopter.

Lanfranco Cirillo punoi dhe jetoi në Rusi për 20 vjet, ku u bë i njohur dhe filloi t'u ofronte shërbimet e tij oligarkëve më të rëndësishëm deri tek presidenti Vladimir Putin (nga rrjedh edhe pseudonimi i tij).

Prokuroria e Rrethit të Breshias ka kryer një sekuestrim parandalues ​​për krime tatimore (kontrabandë dhe deklarim i pabesë), pastrim parash, vetëpastrim dhe transferim mashtrues vlerash.

Arkitekti Lanfranco Cirillo është nën hetim pasi nuk do të kishte deklaruar të ardhura për dhjetëra milionë euro për vitet 2013-2019 (rreth 50 milionë), ndërkohë që ruante në Itali qendrën e familjes së tij emocionale dhe interesat ekonomike. 

Nga të ardhurat e deklaruara nga hetuesit u konstatua edhe një zotësi trashëgimore e pajustifikuar e cila ka çuar sot në sekuestrimin e shumës 141 milionë euro.

EMISIONET