Google shfaq reklama për të shitur veshkën për 1 milion dollarë në Indi

Google shfaq reklama për të shitur veshkën për 1 milion

Në Indi, Google ka shfaqur reklama të një spitali që pretendonte se do të blinin veshkat për 1 milion dollarë.

Meqenëse shitja e veshkave është e paligjshme në Indi, një grup kriminelësh kibernetikë u zbulua se qëndronin pas reklamave.

Organizata krijoi një faqe interneti të rreme me emrin e një spitali të vërtetë të quajtur Spitali Baptist Bangalore së bashku me emrin e një kirurgu, Dr.Antony Robert Charles.

Ata i përdornin këto të dhëna për të mashtruar njerëzit, duke u kërkuar veshkat në këmbim të parave.

Ata u raportuan se kishin kërkuar para paraprakisht, ku  me paratë e regjistrimit varionin nga 320 USD në 2540 USD që duheshin depozituar në spital.

Organizata, në një farë mase, ka shkatërruar reputacionin e Spitalit Baptist Bangalore, i cili ndodhet në Bengaluru, Indi.

Spitali paraqiti një kallëzim në Komisariatin e Policisë Kibernetike dhe Krimit Narkotik në korrik në lidhje me ankesat që kishin marrë nga viktimat e mashtrimit.

EMISIONET