Gjysmë të zhveshur dhe me kokë të rruar të ulur në dysheme, kontrolli në burg zbulon skandalin në El Salvador

Gjysmë të zhveshur dhe me kokë të rruar të ulur në

Të burgosur gjysmë të zhveshur dhe me kokë të rruar të ulur në dysheme

Këto pamje tronditëse janë fiksuar gjatë një kontrolli të forcave të sigurisë së El Salvadorit në La Esperanza, i njohur si "Mariona", burgu më i madh në Amerikë me një kapacitet prej 40,000 persona.

Zyrtarët thanë se qëllimi i operacionit i zhvilluar me urdhër direkt të presidentit ishte të zbulojë çdo send të paligjshëm në posedim të anëtarëve të bandës brenda objektit.

Qelitë u mbyllën për të parandaluar çdo përpjekje për të lëshuar urdhra nga brenda burgut për kryerjen e krimeve kundër popullatës së përgjithshme.

"Duke mbyllur qelitë, autoritetet synojnë të prishin kanalet e komunikimit midis anëtarëve të bandës së burgosur dhe botës së jashtme. Kjo masë është krijuar për të mbrojtur popullatën e përgjithshme nga krimet e mundshme të orkestruara nga individë brenda mureve të burgut.", thanë zyrtarët

Burgu La Esperanza, i njohur zyrtarisht si "Centro Penal de Ciudad Barrios", është një nga burgjet më të siguruara në El Salvador.

Burgu strehon kriminelët më të rrezikshëm të vendit dhe anëtarët e bandave, dhe është i njohur si një strukturë e sigurisë së lartë.

Në vitin 2020, imazhet e qindra të burgosurve gjysmë të zhveshur, me kokë lëkurë, të grumbulluara në oborret e burgut mes një shpërthimi të përkeqësuar të koronavirusit, shkaktuan zemërim midis grupeve ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

 

EMISIONET